• Proiect spital universitar

  Spital modern cu dotari si servicii la standardele internationale cele mai inalte
 • Proiect centrala electrica fotovoltaica

  Investitii de succes in producerea de energie regenerabila
 • Proiect statiune ski

  Statiune de ski de talie mondiala cu unitati de cazare si instalatii moderne
 • Proiect Parc Logistic

  Parcuri logistice cu depozite, birouri si spatii sociale la cele mai intalte standarde
Spitalul austriac

Premia Medcare SRL intentioneaza sa deschida un spital in zona dintre Bucuresti si Otopeni. Ideea de baza este de a oferi servicii la cele mai inalte standarde, serviciile internationale, care in prezent nu sunt oferite de catre niciun alt spital din Romania. Folosind un concept austriac si fiind operat de un operator austriac (PremiQaMed Austria, www.premiqamed.com, cel mai mare operator de spitale private din Austria), acesta se va numi "Spitalul Austriac".

Spitalul Austriac va permite pacientilor romani sa fie tratati cu aceleasi standarde inalte ca cele oferite de spitalele din Austria. Prin aceasta, numarul pacientilor romani tratati si operati in strainatate se va reduce. In multe cazuri, medicii din strainatate vor fi transportati cu avionul in Romania pentru anumite operatii care nu au fost facute in Romania, permitand, de asemenea, medicilor romani sa invete din experienta lor.

Spitalul Austriac va folosi echipamente de ultima generatie. O cladire de pe DN1 dintre Bucuresti si Otopeni a fost inchiriata si va fi adaptata la nevoile spitalului. In prezent, documentele tehnice si planul de afaceri sunt in curs de elaborare. Spitalul Austriac va avea o capacitate de 300 de paturi. Costurile investitiei sunt in acest moment estimate la aproximativ 80 milioane Euro.

Sumele finantate din bugetul public per pacient sunt mult mai mici in Romania, comparativ cu o medie la nivelul UE. Acest lucru este in mare parte cauzata de bugetele publice mici, care nu permit investitii in spitale si clinici moderne. Ca urmare, aceste investitii vor trebui sa fie intreprinse de catre investitori privati, care totusi, vor necesita sprijinul fondurilor publice.

Premia Medcare se afla in negocieri cu companiile private de asigurari si cu CNAS. Companiile de asigurari private pregatesc tot mai multe produse pentru a acoperi tratamente medicale in afara structurii de stat, iar CNAS are un interes major de a trimite contribuabilii sai la Spitalul Austriac.

Pentru ambele, oferta unui spital modern in Romania inseamna costuri considerabil mai mici per pacient, comparativ cu tratamente in strainatate, tratamente care in prezent sunt tot mai frecvente, datorita faptului ca in Romania nu exista, avand in vedere structurile actuale ale sistemului de sanatati.